Blogg 100 – behövs det verkligen mer dravel på nätet?

Anmälde mig ju till blogg 100 häromdagen. En utmaning att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Förra gången jag försökte tror jag inte ens att jag klarade en vecka så den här gången behöver jag en strategi känner jag.

Du kan sluta läsa här

Jag är inte ens helt säker på att jag vill bidra till den intellektuella miljöförstöring som finns genom att kräkas ur mig 100 ogenomtänkta texter.

Alltså när det finns så mycket bra att läsa, litteraturklassiker, spännande filosofer, ruskigt bra böcker och fantastiska grävande reportage och en ändå fastnar i grejer som 21 Ikea fails that will make you want to scream eller 19 reasons why the world has fallen in love with Canadas Prime minister Justin Trudeau.

Eller varför inte bara nöja sig med de vanliga webbtidningarna och som en knarkare klicka sig in på sant och falskt om de hajpade vitaminerna (DN) Det traditionella kontorsjobbet förändras (SvD – nej sorry det var en native annons från Telenor) eller därför lämnar han Idol-juryn (Aftonbladet)

Är du fortfarande kvar?

Då känner man liksom att ens prioriterings förmåga är helt satt ur spel och att det är nåt allvarligt fel på mängden ”content” vi bälgar i oss, ohämmat som riktiga content-addicts. Meeeer! Ge mig fler klickmonster att föda min krympande hjärna med.

Men what the fuck, 100 blogginlägg mer eller mindre lär väl inte göra varken från eller till, det är ju inte som att jag tvingar nån att läsa dem heller. Ska försöka göra så klickovänliga rubriker jag bara kan så att ni besparas plågan.

Vad är det för fel på dig?

Så vad ska jag skriva om då? Jag tänker att jag behöver ha någon slags riktlinjer eller teman för att komma i mål. Det kommer garanterat inte handla om resor, så långt är jag klar. Ska jag vara ärlig så är resor typ det tråkigaste som finns att skriva om. Så, nej något annat får det bli.

Jag gissar att det kommer bli en hel del tips och listor. Till exempel

  • Mina favoritpoddar
  • Bloggar jag läser
  • Bra böcker
  • Recept

Sen tror jag också att det blir en hel del träning. Kanske veckans träningsschema, dagens träning, testa en ny träningsgrej varje vecka?

Ok, idiot har du kommit så här långt får du lämna en kommentar också…

Kanske kommer jag också länka till bra saker jag läst nån annanstans.  Som en sammanställning. Veckans läsvärda. Vi får se.

Ska också försöka att kommentera saker jag tänker på. Min analys av samtiden. Kanske blir det en text om förlusten av ett bildningsideal, varför det är idiotiskt att ha tillväxt som religion eller att bristen på verklig debatt gör oss dummare. Vi får se, just de inläggen känns som de svåraste eftersom de tar tid och faktiskt behöver vara rätt genomtänkta.

Men det får bli en annan dag då jag inte är helt mörbultad av frisk luft och skidåkning. Duved – Stockholm 2-0 just nu.

En reaktion på ”Blogg 100 – behövs det verkligen mer dravel på nätet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *